Idag tävlade vi vår allra första FH-spår tävling. Strålande solsken och en behaglig vind. 🙂 Det kunde knappast gått sämre. Vi fick första start av 2 FH 1:or. Schnauzern började bra, men precis innan första vinkeln, slutade schnauzern nos att fungera och sedan var det helt omöjligt att hitta spåret igen. När vi kommit tillräckligt långt från spåret, blev vi brutna. 😦 Vi fick i alla fall fortsätta spåret själva. Resten gick naturligtvis bra. Fleur hittade alla apporterna och markerade dessa. I slutet ändrades underlaget från gräs till jord, men det fungerade finfint ändå. Jag inbillade mig dock att det skulle vara 5 apport och tvingade schnauzern att spåra vidare när vi hittat slutet. Över jordfältet och fram till en väg och sedan över vägen. Där tappade schnauzern spåret och jag gav upp när hon inte hittade igen. Det visade sig att där inte fanns ngt spår, eftersom det slutade vid vägen. :-/ ”smart matte” – not! Det andra FH1-ekipaget gick det kanonbra för och de lyckades skrapa ihop 90 p. Vi fick bara ihop 10 p på den första sträckan. 😉 Inget att skryta med direkt. Fast jag fick lite blodad tand. Det var himla trevligt att bara tävla spår. Sedan kunde man njuta av lydnad och skydd resten av dagen.

Så här såg vårt spår utP1050556

Som sagt 200 m spårning och sedan var de godnatt! Domaren tyckte det verkade som om schnauzern stängde doftreceptorerna precis innan vinkeln och sedan inte kopplade på dem igen, förrän vi var över första förledningen. o_O Den andra förledningen märke, i alla fall, inte jag av.

Efter spåren var det tillbaka till klubben och kolla lite lydnad. Det var mest schäfrar.

HoppP1050529Sedan var det lunch och sedan var det skydd.P1050541P1050550P1050536P1050535
Måste säga ett stort tack till Sk Gotland som arrangerat tävlingen. En verkligen trevlig tillställning. Betydligt trevligare än de övriga tävlingar vi varit med på de senaste året. Kommer gärna tillbaka och tävlar där igen.

Vi träffade på en kvinna, som det visade sig, hade köpt Fleurs kullbror, Anton. Hon hade riesen nu, och erbjöd mig en fodertik. Blev jag ngt sugen eller?? 🐱 Mycket!!