I helgen har det inhandlats krubb till schnauzern. 10 kg hjort- och vildsvinskött. Hela söndagskvällen gick åt till att mala och förpacka. Min lilla köttkvarn, som införskaffades i början av BARF-eran, fick jobba hårt. HjortkottDet blev riktigt bra till slut. Massor med färdig förpackat käk, av bästa kvalitet.

Vildsvin (trikin-testat)P1090873HjortP1090874Packade det i dagsstora ransoner. Det blir smidigt att ta fram. Går även att blanda ut med annat, t ex RKB, inälvor eller annat. RKB har har blivit lite av ett problem för Fleur. Hon har ju väldigt starka käkar, efter alla år med, ben. Tyvärr börjar tänderna ge efter. Nuförtiden får vi hålla oss till mjukare ben, som kyckling, vaktel, kanin eller broskben. Vill ju inte att någon tand ska gå sönder och behöva lagas. Det är både dyrt, gör ont och innebär en onödig risk med sövning för en gammal hund.

Fleur är alltid med när det ska göras krubb. Hon var flera gånger och kollade i påsen med hjortslamsorna. Vet inte riktigt om hon hann norpa ngt, men det mesta verkade vara intakt i alla fall. 😉