Dåligt med aktiviteter för schnauzern under veckan, förutom de vanliga promenaderna och lite fys-träning. Igår var jag helt slutkörd, så orkade inte med allt jag tänkt vi skulle göra. Det tog vi igen idag. 🙂  Det blev både spår och budföring.

P1090905Vi tog oss ut till Lidingö. Hade sett ut en nytt skogsparti på kartan, där jag tänkte det skulle gå att lägga spår. Det gick alldeles utmärkt. Ca 500 m fick jag ut och hade säkert kunnat få ut mer om jag velat. P1090904Tänkte det räckte bra till schnauzern, som varit lite trött de senaste dagarna. Vi tog en promenad, medan spåret låg till sig. Sedan spårade Fleur med en väldig fart. Hon har nog längtat efter lite huvudträning. 🙂  Hon spårade, som vanligt, lite slarvigt och sprang förbi ena snusdosan med belöning, men hittade den andra godislegan. Sedan låg klöven på slutet. P1090897Vet inte hur glad hon är över klöven egentligen. Idag kom hon plötsligt skuttande med bara snöret och såg lika glad ut för det. Vi fick gå tillbaka och leta rätt på klöven och sedan lekte hon glatt med den. Men man undrar…. 😕  P1090903Fanns en del ganska snöiga partier, där jag lätt kunde hålla reda på om vi gick i spåret eller inte. Man inser då att schnauzern, ofta håller på med lite annat också, men hon kommer tillbaka till spåret med jämna mellanrum :/  och ibland spårar hon riktigt fint i spårkärnan. 🙂

Sedan blev det kloklippning. Passade på med blöta tassar och mjuka klor. Schnauzern var inte ett dugg imponerad.

Avslutade med lite fartträning. Satte på SBK-skynket, för jag tänkte vi skulle ha lite regelmässig träning. I fall ngn undrade vad vi gjorde. Det var ganska mycket folk ute. Fleur fattade dock nada när skynket var på och sprang istället ut på 2 st sökslag. Fick gå tillbaka och visa henne var hon skulle springa. Sedan gick det bra. Inte samma fart som sist, men helt ok. Antagligen gick det lite långsammare för hon var trött. Hon är en glad skit, i alla fall när vi kör budföringar. Hennes favvogrej!! ❤   I fortsättningen blir det utan SBK-skynke och bara med reflexhalsband, så hon syns.